-
Królik z czerwona fasola
Kawałki królika natrzyj pastą paprykową, paprykami Piri-Piri, czosnkiem i ewentualniekminem rzymskim. Zalej białym winem, dokładnie wymieszaj i...
-
Policzki wieprzowe z ziemniakami ze szpinakiem
Policzki natrzyj pastą paprykową i odstaw. W garnku rozgrzej 1 łyżkę oliwy i obsmaż naniej na średnim lub dużym ogniu policzki. Odłóż je na talerz,...
-
Wolno gotowana łopatka wieprzowa z pieczonymi warzywami
Umyte ziemniaki pokrój na ćwiartki i umieść w naczyniu żaroodpornym. Dodaj cebulę, dynię, rozgniecione ząbki czosnku oraz pokruszony liść...
-
Fondue z szynki wieprzowej
Fondue – świetna zabawa przy stole! Niewielki garnuszek z małym palnikiem ma niezwykłą moc. Gromadzi wokół stołu bliskich i przyjaciół,...
-
Dorady pieczone z cebula i pomidorkami
W bokach każdej ryby zrób po 2 ukośne nacięcia. 1 plasterek szynki pokrój w cieniutkiepaski i umieść je w nacięciach. Pozostałe plasterki...
-
Steki z tuńczyka z pasta paprykowa
Steki z tuńczyka dopraw z obu stron solą z chili i czosnkiem. Oliwę rozgrzej na nieprzywierającej patelni. Steki smaż na dużym ogniu po 2 minuty z każdej...
-
Medaliony z morszczuka au gratin
Morszczuka dopraw solą z chili i czosnkiem oraz sokiem z cytryny i odstaw na godzinę.Po upływie 30 min odwróć na drugą stronę. Na szerokiej patelni...
-
Zapiekanka z dorsza i szpinaku
Obrane ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i pokrój w plasterki. W międzyczasiedorsza włóż do garnka, zalej wodą, doprowadź do...
-
Sałatka z ośmiornicy, papryki i ciecierzycy
Włóż zamrożoną ośmiornicę do garnka, dodaj 1 obraną cebulę, 2 ząbki czosnku i liść laurowy. Przykryj pokrywką i gotuj aż cebula będzie miękka -...
-
Sałatka z tuńczyka i fasoli czarne oczko
Fileciki anchois włóż do salaterki, rozgnieć je widelcem i wymieszaj z czosnkiem. Cały czasmieszając dodaj powoli oliwę, a następnie sok z cytryny...

