Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Morszczuk w mleczku kokosowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Morszczuka wymieszaj z czosnkiem, sokiem z 2 limonek oraz solą, następnie odstaw w chłodne miejsce na 20 minut. Mleczko kokosowe zagotuj z cukrem i sosem rybnym. Dodaj sok z 2 limonek, gotuj na małym ogniu przez ok. 20 min. Do gotującego się mleczka dodaj pokrojoną trawę cytrynową i imbir. Dopraw do smaku pieprzem i ostrą papryką. 
  2. Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni, a gdy się zrumienią, dodaj je do sosu (część odłóż do dekoracji). Do sosu włóż kawałki ryby, gotuj 10 min, aż sos zgęstnieje. Dodaj kapustę, gotuj 10 min. Rybę podawaj z ryżem basmati i cząstkami limonki, posypaną dymką i wiórkami kokosowymi.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz