Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Halibut w sosie Goan

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. W rondlu dobrze rozgrzej olej kokosowy (pół łyżki odłóż). Oba rodzaje mąki połącz z jajkami i 100 ml wody, dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj.  W powstałym cieście zanurzaj kawałki ryby skropione sokiem z cytryny i smaż je na złoto w głębokim tłuszczu. Usmażone kawałki odkładaj na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. 
  2. Resztę oleju rozgrzej w woku i podsmaż na nim pomidorki koktajlowe, bakłażana oraz cebulę. Dopraw je pieprzem, ostrą papryką i solą imbirową, a po chwili zalej sosem Goan Sweet&Sour. Gotuj 10 minut. 
  3. Do gotowego sosu wrzuć usmażoną rybę w cieście. Zamieszaj, aby pokrył on wszystkie kawałki. Udekoruj dymką. Podawaj z chlebkiem Naan.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz