Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Halibut w sosie Goan

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W rondlu dobrze rozgrzej olej kokosowy (pół łyżki odłóż). Oba rodzaje mąki połącz z jajkami i 100 ml wody, dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj.  W powstałym cieście zanurzaj kawałki ryby skropione sokiem z cytryny i smaż je na złoto w głębokim tłuszczu. Usmażone kawałki odkładaj na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. 
    2. Resztę oleju rozgrzej w woku i podsmaż na nim pomidorki koktajlowe, bakłażana oraz cebulę. Dopraw je pieprzem, ostrą papryką i solą imbirową, a po chwili zalej sosem Goan Sweet&Sour. Gotuj 10 minut. 
    3. Do gotowego sosu wrzuć usmażoną rybę w cieście. Zamieszaj, aby pokrył on wszystkie kawałki. Udekoruj dymką. Podawaj z chlebkiem Naan.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów