Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Medaliony z morszczuka au gratin

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Morszczuka dopraw solą z chili i czosnkiem oraz sokiem z cytryny i odstaw na godzinę.Po upływie 30 min odwróć na drugą stronę. Na szerokiej patelni rozgrzej połowę oliwyi wsyp cebulę, pora i marchew. Smaż na małym ogniu przez 10 minut, aż warzywa będąmiękkie. Dodaj pieczarki, zwiększ nieco ogień i smaż przez 5 minut. Dopraw solą z chilii czosnkiem. 
    2. Na dno naczynia żaroodpornego wlej połowę sosu beszamelowego, na nimrozłóż warzywa z pieczarkami, na warzywach połóż medaliony z morszczuka odsączonez marynaty. Całość przykryj resztą sosu beszamelowego. Danie wstaw do piekarnikarozgrzanego do 200°C. Piecz 20 minut, aż wierzch się przyrumieni.
    3. W międzyczasie przygotuj ryż: w rondlu rozgrzej resztę oliwy, wsyp ryż i smaż około2 min. Dodaj skórkę z cytryny i zalej 500 ml wrzącej wody. Dopraw solą, zamieszaj i gotujpod przykryciem 16 minut. Zamrożone krewetki wrzuć do osolonej wrzącej wody. Gotuj
    4. 3-5 minut. Medaliony z morszczuka podawaj z ryżem, udekorowane krewetkami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów