Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Medaliony z morszczuka au gratin

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Morszczuka dopraw solą z chili i czosnkiem oraz sokiem z cytryny i odstaw na godzinę.Po upływie 30 min odwróć na drugą stronę. Na szerokiej patelni rozgrzej połowę oliwyi wsyp cebulę, pora i marchew. Smaż na małym ogniu przez 10 minut, aż warzywa będąmiękkie. Dodaj pieczarki, zwiększ nieco ogień i smaż przez 5 minut. Dopraw solą z chilii czosnkiem. 
  2. Na dno naczynia żaroodpornego wlej połowę sosu beszamelowego, na nimrozłóż warzywa z pieczarkami, na warzywach połóż medaliony z morszczuka odsączonez marynaty. Całość przykryj resztą sosu beszamelowego. Danie wstaw do piekarnikarozgrzanego do 200°C. Piecz 20 minut, aż wierzch się przyrumieni.
  3. W międzyczasie przygotuj ryż: w rondlu rozgrzej resztę oliwy, wsyp ryż i smaż około2 min. Dodaj skórkę z cytryny i zalej 500 ml wrzącej wody. Dopraw solą, zamieszaj i gotujpod przykryciem 16 minut. Zamrożone krewetki wrzuć do osolonej wrzącej wody. Gotuj
  4. 3-5 minut. Medaliony z morszczuka podawaj z ryżem, udekorowane krewetkami.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz