Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Lasagne z mięsem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. W głębokiej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż
na niej cebulę, marchew i seler. Dodaj mięso i smaż przez kilka minut. Wlej wino i poczekaj aż odparuje, po czym dodaj pomidory. Zmniejsz ogień i duś pod przykryciem przez godzinę (w razie potrzeby podlej wodą). Pod koniec dopraw solą i pieprzem.
  2. W oddzielnym garnku rozpuść masło, dodaj mąkę i stale mieszając podsmaż na złoty kolor. Wlej mleko, cały czas mocno mieszając, żeby sos był gładki. Gotuj kilka minut, aż sos zgęstnieje. Dopraw gałką muszkatołową.
  3. Na dno prostokątnego naczynia wlej trochę beszamelu i ułóż warstwę makaronu. Na makaron wyłóż warstwę mięsa, polej beszamelem i posyp serem. Ułóż kolejne warstwy makaronu, mięsa i sosu, aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinien stanowić makaron polany beszamelem i posypany serem. Zapiekaj około 30 minut w temperaturze 180°C.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz