Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Lasagne z mięsem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W głębokiej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż
na niej cebulę, marchew i seler. Dodaj mięso i smaż przez kilka minut. Wlej wino i poczekaj aż odparuje, po czym dodaj pomidory. Zmniejsz ogień i duś pod przykryciem przez godzinę (w razie potrzeby podlej wodą). Pod koniec dopraw solą i pieprzem.
    2. W oddzielnym garnku rozpuść masło, dodaj mąkę i stale mieszając podsmaż na złoty kolor. Wlej mleko, cały czas mocno mieszając, żeby sos był gładki. Gotuj kilka minut, aż sos zgęstnieje. Dopraw gałką muszkatołową.
    3. Na dno prostokątnego naczynia wlej trochę beszamelu i ułóż warstwę makaronu. Na makaron wyłóż warstwę mięsa, polej beszamelem i posyp serem. Ułóż kolejne warstwy makaronu, mięsa i sosu, aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinien stanowić makaron polany beszamelem i posypany serem. Zapiekaj około 30 minut w temperaturze 180°C.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy