-
Burger w wersji FIT (2 porcje)
Piersi kurczaka lekko rozbij, aby uzyskać cienkie kotlety. Dopraw solą i pieprzem, włóż do miseczki z oliwą, ketchupem, rozdrobnionym czosnkiem i...
-
Łosoś z warzywami na parze (2 porcje)
Obierz warzywa. Por pokrój w „zapałki”, pozostałe warzywa w cienkie wstążki, przy pomocy obieraczki do warzyw. Rybę dopraw solą i...
-
Pudding chia z musem owocowym (4 porcje)
Nasiona chia wsyp do mleka, dodaj miód. Mieszaj dynamicznie trzepaczką przez około 2 minuty. Po 10 minutach ponownie przemieszaj. Następnie...
-
Koktajl pyszny, zielony (2 porcje)
Jarmuż obierz z twardych łodyżek. Wszystkie składniki koktajlu włóż do wysokiego naczynia i zmiksuj na gładki napój. Jeśli okaże...
-
Zapiekana kanapka z gruszkami i serem
Z chleba przygotuj grzanki - opiecz go w tosterze lub pod grzałką piekarnika. Gruszki pokrój w plastry, krótko obsmaż na oliwie z dodatkiem...
-
Sernik z Ricotty i białej czekolady
Amaretti i cantuccini zmiksuj przy pomocy blendera na drobne okruchy. Dodaj rozpuszczone masło i wymieszaj. Masę rozłóż na dnie tortownicy o...
-
Spaghetti z owocami morza
Sałatkę z owoców morza podsmaż na oliwie z dodatkiem czosnku. Zalej winem i duś, aż alkohol wyparuje. Makaron ugotuj al dente, odcedź i dodaj do...
-
Chrupiący dorsz w cieście z ziołowym jogurtem
Filety opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. W misce wymieszaj za pomocą trzepaczki piwo, mąkę i paprykę. Ciasto dopraw solą. W garnku rozgrzej olej do...
-
Dorada pieczona z pesto i oliwkami
Dorady opłucz i osusz. Następnie ponacinaj delikatnie skórę i dopraw je w środku i na zewnątrz solą oraz pieprzem. Bazylię, pietruszkę, pomidory,...
-
Sałatka z ośmiornicy, oliwek i ziemniaków
Do dużego garnka wlej ok. 2,5 l wody, dodaj cebulę, marchew, seler, liście laurowe i wino. Zagotuj, a następnie dodaj ośmiornicę. Garnek przykryj pokrywką...

