-
Flądra w sosie koperkowym
Obrane warzywa oraz łodygi koperku umieść w garnku, zalej ok. 1,5 l wody, dodaj sól, ziele angielskie oraz liść laurowy i gotuj 50 min, aż do...
-
Pieczone filety z morszczuka z papryką i pomidorkami
Filety z morszczuka dopraw solą. Cebulę i ziemniaki ułóż na blasze do pieczenia. Dopraw solą i ziołami śródziemnomorskimi, skrop 2 łyżkami...
-
Steki Picanha z gnocchi i pieczarkami
Steki posmaruj 1 łyżką oliwy wymieszanej z ziołami śródziemnomorskimi. Dobrze umyte ziemniaki zalej wodą, posól i gotuj do miękkości przez...
-
Dorada z warzywami w papilotach
Ryby umyj i osusz. Na blacie ułóż 2 duże kawałki folii aluminiowej, na każdym połóż kawałek papieru do pieczenia. Na środku umieść ryby....
-
Gulasz cielęcy
W garnku rozgrzej oliwę, dodaj mięso i smaż je na dużym ogniu przez 6-8 minut, aż się przyrumieni z każdej strony. Dopraw je solą, zmniejsz ogień, dodaj...
-
Warzywne roladki z ricottą
Ricottę i mascarpone wymieszaj z oliwkami, natką pietruszki i czosnkiem. Przypraw solą i pieprzem. Plastry bakłażana i cukinii podpiecz z obu stron na...
-
Szynka parmeńska z musem z melona
Melona przekrój na 4 części, wykrój gniazda nasienne i odkrój skórę. Miąższ pokrój na kawałki, a następnie zmiksuj na...
-
Stek z konfiturą z czerwonej cebuli
Pokrojoną cebulę wyłóż na patelnię razem z masłem, cukrem, solą i pieprzem. Smaż na średnim ogniu, stale mieszając, aż cebula się skarmelizuje,...
-
Sernik z mascarpone
Herbatniki zmiel blenderem na okruchy, po czym wymieszaj z rozpuszczonym masłem i żółtkami. Powstałą masą wyłóż dno i boki tortownicy,...
-
Sałatka z kurczaka
Bakłażana obierz ze skóry i pokrój w grube słupki. Ułóż w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Kurczaka przypraw sokiem z...

