-
Pankejki z syropem klonowym i jogurtowym kremem
Jogurt typu greckiego zmiksuj z serkiem mascarpone na gładki, puszysty krem. Dopraw cynamonem i cukrem wanilinowym. Naleśniki American...
-
Paluszki grissini z prosciutto i pastą z ciecierzycy
Paluszki grissini owiń pokrojoną w paski prosciutto. Ciecierzycę namocz przez noc w wodzie, następnie ugotuj do miękkości. Zmiksuj z oliwą i...
-
Muszle Lumaconi z soczewicą i pastą z suszonych pomidorów
Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę. Dodaj przyprawy – kumin i kolendrę oraz soczewicę, wymieszaj. Zalej dwiema szklankami wody i...
-
Filet z dorsza w cieście piwnym
Filety rozmroź, osusz papierowym ręcznikiem. Przypraw solą i pieprzem, a następnie obtocz w mące. Pozostałą mąkę wymieszaj z taką ilością piwa, by...
-
Dorada zapiekana z ziemniakami
Umyte i osuszone ryby ponacinaj, posyp solą, pieprzem oraz skórką otartą z ½ cytryny. Skrop oliwą i sokiem z cytryny. Do środka każdej...
-
Koktajl z bananów, mango i jogurtu greckiego
Banany i mango obierz ze skórki. Owoce zmiksuj z jogurtem na gładki napój. Podawaj schłodzony. Składniki na 2 porcje ...
-
Łopatka wieprzowa pieczona z owocami
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Czosnek bardzo drobno posiekaj. Wyciśnij sok z cytryny. Łopatkę natrzyj curry, miodem, czosnkiem, sokiem z...
-
Racuszki z jabłkami
Drożdże połącz z cukrem, zalej letnim mlekiem, odstaw na 15 minut w ciepłe miejsce. Do drożdży dodaj sól, mąkę i jajko, wymieszaj. Odstaw...
-
Tilapia smażona z salsą z młodych buraczków
Buraczki ugotuj we wrzątku, aż będą lekko chrupiące, ok. 30 min. Ostudź i obierz ze skóry. Pokrój buraki w drobną kostkę. Dodaj dymkę,...
-
Pizza z szynką, jajkiem sadzonym i pomidorkami
Drożdże utrzyj z ciepłą wodą i cukrem, odstaw aż zaczną „pracować”. Mąkę przesiej do miski, dodaj do niej sól, rozpuszczone drożdże i...

