-
DORSZ W SOSIE MILD CURRY Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ
Rybę dopraw do smaku solą himalajską, ostrą papryką i curry. Ułóż w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia, dodaj imbir i sok z...
-
KORMA Z CIECIERZYCĄ I KALAFIOREM
Namoczoną ciecierzycę zalej wodą, dopraw solą, kurkumą oraz gorczycą i gotuj na małym ogniu przez 45 min. Różyczki kalafiora dopraw solą i...
-
ŁOPATKA JAGNIĘCA Z BIRYANI Z BAKALIAMI
Łopatkę upiecz w piekarniku zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Rozpuść w garnku połowę masła. Dodaj anyż i cynamon, a następnie ryż i...
-
PIERSI Z KURCZAKA W SOSIE TIKKA MASALA
Filety z piersi kurczaka przełóż do miski, dodaj jogurt, sól, imbir, sok z cytryny, kurkumę, paprykę, kmin rzymski i kolendrę. Wymieszaj i...
-
PIECZONE UDA Z KURCZAKA W STYLU TANDOORI
Mięso ponacinaj nożem i przełóż do miski. Dodaj jogurt, czosnek, imbir, paprykę, sól i kurkumę. Wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na 30...
-
Tarta z papryką i brokułami
Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim. Na cieście ułóż pokrojone różyczki brokuła i plasterki papryki. W miseczce połącz jaja ze...
-
Chrupiąca sałatka selerowa ( 4-6 porcji )
Jabłko i obrany seler korzeniowy pokrój w cienkie słupki. Skrop sokiem z cytryny. W salaterce połącz z pokrojonym w plasterki selerem naciowym,...
-
Zrazy z sosem kurkowym ( 4 porcje )
Mięso delikatnie rozbij tłuczkiem i oprósz solą i pieprzem. Oberwij listki natki pietruszki i posiekaj. Każdy kawałek mięsa posyp ziołami. Na...
-
Wątróbka z gruszkami ( 4 porcje )
Wątróbkę oczyść z ewentualnych błon i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Gruszki pokrój w plastry, natkę pietruszki posiekaj....
-
Sum zapiekany w śmietanie z ćwikłą - przepis na pyszny obiad
Posiekaj dymkę i natkę pietruszki. Wymieszaj z ćwikłą, śmietaną, jogurtem, solą i pieprzem. Potnij papier do pieczenia na kawałki długości ok. 30 cm....

