Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wyniki szukania

    Znaleziono: 24 przepisów

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Pierogi z wątróbką i kaszą gryczaną

      Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, jajko i olej. Składniki wymieszać, dolewając powoli ok. 1 szklanki wody, a następnie zagnieść luźne ciasto....

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Golonka faszerowana

      Golonkę zalać wodą, dodać majeranek, czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz. Gotować około 90 minut, aż z mięsa będzie można wyjąć...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Piersi z gęsi podane z jabłkami w cieście z żurawiną

      Piersi z gęsi oddzielić nożem od kości, skórę ponacinać nożem w kratkę. Skropić olejem, natrzeć solą i pieprzem, obłożyć rozmarynem, czosnkiem,...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Perliczka w pomarańczach i miodzie z kaszą jaglaną

      Perliczkę położyć na desce piersiami do góry. Za pomocą nożyczek do drobiu wyciąć z obu stron mostek. Odwrócić perliczkę i docisnąć do...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Kaczka po staropolsku à la Zosia

      Kaczkę dokładnie umyć i namoczyć przez ok. 12 godzin w wodzie z solą (1 czubata łyżka soli na 1 litr wody). Wyjąć z wody, dokładnie osuszyć, po czym...

    • 2 głosy
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Gulasz pachnący jałowcem i grzybami

      Mięso doprawić solą oraz pieprzem i zamarynować w ginie, jałowcu, rozmarynie,czosnku i 1 łyżce oleju. Odstawić na 2-3 godziny.W garnku rozgrzać masło z...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Gulasz Strogonow z dzika

      Mięso doprawić solą oraz pieprzem i zamarynować w occie z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego, ziaren jałowca oraz czosnku. Odstawić na 2-3...

    • 1 głos
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Kluski śląskie w sosie z żeberek z pieczarkami

      Mięso przyprawić solą, pieprzem oraz papryką, podsmażyć z obu stron na złoto. Pieczarki i cebulę podsmażyć na maśle, dodać do żeberek. Wlać bulion, dodać...

    • 1 głos
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Schab faszerowany czosnkiem ze śliwkami w czerwonym winie

      W schabie za pomocą wąskiego noża wykonać od góry kilka kieszeni do faszerowania. Mięso natrzeć solą i pieprzem, odstawić na 2-3 godziny. Ząbki...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Śmietankowy królik z pieczonymi ziemniaczkami

      Pieczarki umyć, osuszyć i podsmażyć w całości na części masła (1 łyżkę zostawić do ziemniaków). Królika w razie potrzeby podzielić na części...

    Wiecej przepisów