Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Gulasz pachnący jałowcem i grzybami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso doprawić solą oraz pieprzem i zamarynować w ginie, jałowcu, rozmarynie,czosnku i 1 łyżce oleju. Odstawić na 2-3 godziny.W garnku rozgrzać masło z pozostałym olejem, a kiedy zacznie się pienić, wsypać mięso z marynatą. Smażyć 5-7 minut, aż każdy kawałek się zarumieni. 
    2. Następnie dodać cebulę, marchew, pietruszkę i seler. Oprószyć mąką i smażyć dodatkowe 2 minuty. Dodać grzyby, całość zalać bulionem. Dusić na małym ogniu pod przykryciem, przez 90 minut, aż mięso będzie miękkie. 
    3. Podawać z kaszą jęczmienną i sałatą ze śmietaną.

    CZAS PRZYGOTOWANIA:  
1 godz. 50 min 
+ 2-3 godz. marynowania

    Ilość porcji: 4 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy