Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Gulasz Strogonow z dzika

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso doprawić solą oraz pieprzem i zamarynować w occie z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego, ziaren jałowca oraz czosnku. Odstawić na 2-3 godziny.Na patelni rozgrzać olej z masłem.
    2. Podsmażyć mięso na rumiany kolor przez 7-8 minut. Dodać cebulę, smażyć dodatkowe 5 minut. Następnie oprószyć mąką i zalać winem. Kiedy odparuje połowa objętości, wlać 400 ml wody. 
    3. Dusić pod przykryciem przez 1 godzinę, po czym wsypać pieczarki, dodać musztardę, koncentrat pomidorowy oraz śmietankę. Gotować jeszcze 10 minut. Doprawić solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Najlepiej podawać z bagietką.

    CZAS PRZYGOTOWANIA:  1 godz. 40 min + 2-3 godz. marynowania

    Ilość porcji: 4

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów