-
Zapiekanka z polędwiczek z dorsza pieczarek i jarmużu
Na oleju zeszklij drobno posiekaną cebulę, dodaj pokrojone w plasterki pieczarki, przesmaż na złoto. Liście jarmużu krótko (ok.1 min) obgotuj w...
-
Zupa dyniowa z soczewicą
W rondlu o grubym dnie rozgrzej oliwę, zeszklij na niej cebulę. Dodaj curry, liście laurowe i ziele angielskie oraz pokrojoną w kostkę dynię. Zalej...
-
Pstrąg na parze ze wstążkami warzywnymi
Przygotuj 4 duże arkusze papieru do pieczenia. Na środku każdego ułóż porcję pokrojonych w cienkie wstążki (za pomocą obieraczki do warzyw) cukinię...
-
Paella z królikiem
W głębokiej patelni rozgrzej oliwę. Kawałki królika dopraw solą i pieprzem. Podsmaż mięso na ciemnozłoty kolor, co chwilę obracając przez 7-8 min....
-
Pierożki z mięsem mielonym dynią i miętą
Mąkę przesiej przez sito, dodaj sól. Na blacie usyp kopczyk, wlej do niego wodę, oliwę i wbij jajo. Delikatnie zacznij zagniatać ciasto, aż będzie...
-
Stek z panierowanym kalafiorem i dipem koperkowym
Steki na godzinę przed smażeniem wyjmij z lodówki. Wszystkie składniki panierki oprócz kalafiora wymieszaj w misce. Odstaw na 15 min, aby...
-
Sałatka z winogronami i kasza kuskus
Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (zalej osolonym wrzątkiem). Ostudź, spulchnij mieszając widelcem. Wymieszaj z połówkami winogron...
-
Pudding cytrynowy
Masz ochotę na oryginalny i prosty deser? W końcu nawet największym amatorom słodkości może znudzić się coniedzielny sernik. Dlatego proponujemy Ci coś...
-
Sandacz z porami na pieczarkowym puree
Jak widać, sandacz pieczony nie musi być nudny. Wystarczy kilka podstawowych, łatwo dostępnych składników, by zaintrygować smakiem. Jest to ryba o...
-
Łosoś po marokańsku
Chcesz, by w Twojej kuchni zagościły marokańskie smaki i zapachy? Ten prosty przepis na łososia sprawi, że jesień ustąpi miejsca śródziemnomorskiemu...

