-
Jaglanka z Chia
Kaszę wsyp na sitko, dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Ugotuj ją do miękkości w mleku z dodatkiem Chia z otrębami, miodu i szczypty soli (ok. 15...
-
Dorsz na soczewicy
Na oleju zeszklij drobno posiekaną cebulę, dodaj pomidorki, przesmaż. Dodaj soczewicę. Wymieszaj i zalej wodą, by tylko przykryła składniki. Gotuj...
-
Dwukolorowy koktajl pomarańczowy
Pomarańcze obierz ze skórki, zmiksuj z ananasem na gładki koktajl (w razie konieczności dodaj odrobinę wody). Podziel na 2 części. Do...
-
Przepiórka marynowana w pomarańczach z ziemniaczanym fondantem i sosem żurawinowym
Przepiórki natrzyj oliwą, posiekanym rozmarynem, czosnkiem, skórką pomarańczową oraz solą i pieprzem. Przełóż do naczynia do...
-
Roladki z karkówki ze śliwką, boczkiem i soczewicą w pomidorach
Mięso pokrój na 4 równe plastry. Karkówkę rozklep tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą, na płaty grubości 3-4 mm. Dopraw solą i...
-
Wyśmienita babka orzechowo-czekoladowa
Wszystkie składniki za wyjątkiem kawy dokładnie wymieszać mikserem na jednolitą masę (trochę mielonych orzechów odłożyć do dekoracji). Wlać...
-
Mazurek czekoladowy
Mąkę, skrobię ziemniaczaną i sól przesiać przez drobne sito. Dodać cukier puder, posiekane zimne masło i żółtka. Zagnieść szybko kruche...
-
Zupa krem z kiszonych ogórków ze smażonym sumem
W garnku rozgrzać masło z olejem. Dodać cebulę, czosnek, pietruszkę, seler, marchew, ziemniaki, liście laurowe, ziele angielskie oraz kminek. Smażyć na...
-
Kotleciki z łososia
Wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić. Na patelni rozgrzać oba rodzaje oleju. Podsmażyć na nim przez 5 min pora, czosnek i pomidory...
-
Wielkanocna gąska
Gęś zamarynować w marynacie z połowy białego wina wymieszanego z majerankiem, tymiankiem, pieprzem ziołowym, solą i pieprzem. Odstawić ją do...

