Bagietka z dodatkiem mąki gryczanej i zakwasu pszennego, co zwiększa wilgotność miękiszu i przedłuża świeżość produktu. Dodatek coraz bardziej docenianej gryki wzbogaca przy tym aromat i nadaje bagietce charakterystycznego smaku. Wypiek na kamiennym podłożu dodatkowo podkreśla smak i aromat oraz powoduje chrupkość skórki oraz delikatność miękiszu.
Jakość połączona z tradycją i troską o zdrowe odżywianie. To pomysł na nową linię wypieków z pradawnej odmiany pszenicy 2ab. Wypieki 2ab ze względu na zawartość karotenoidów wyróżniają się żółtą barwą i naturalnym, charakterystycznym smakiem. Atuty i cechy szczególne: niski FODMAP, naturalny skład (bez konserwantów), wyjątkowy smak, wytwarzane z mąki z pradawnej pszenicy 2ab, pozytywna opinia Instytutu Matki i Dziecka oraz certyfikat „Doceń polskie” (tytuł Top Produkt – smak, stosunek jakości do ceny, wygląd). Produkt jest źródłem selenu oraz cynku.
Klasyczna półbagietka pszenna, która powstaje w wyniku połączenia prostych składników, nowoczesnej technologii oraz pasji i doświadczenia piekarzy. Efektem długiego prowadzenia ciasta z użyciem zakwasu pszennego jest doskonała struktura oraz chrupiąca skórka. Delikatny i jednocześnie pełen charakteru smak sprawia, że półbagietka świetnie komponuje się zarówno ze słonymi, jak i słodkimi produktami. Powstaje na bazie mąki pszennej z dodatkiem zakwasu pszennego oraz niewielkiej ilości drożdży. Dzięki zawartości zakwasu pszennego miękisz półbagietki jest wilgotny i aromatyczny. Wydłużony proces dojrzewania ciasta oraz obecność zakwasu pszennego sprawiają, że miękisz bagietki ma nieregularną strukturę, a skórka po wypieku jest złocista i chrupiąca. Bagietka o rustykalnym wyglądzie, delikatnie oprószona mąką.
Bułka o jasnym i puszystym miękiszu, złocistej skórce, delikatna w smaku. Długa pszenna bułka idealna do kanapek - zwłaszcza dla dzieci - zarówno na słodko, jak i na słono. 4x BEZ - bez konserwantów, emulgatorów, stabilizatorów, aromatów.
Bagietki - uwielbiane przez Francuzów, cenione na całym świecie. Ten produkt charakteryzuje się delikatnym smakiem, równomiernie porowatym miękiszem oraz chrupiącą, lśniącą skórką. Bagietki stanowią idealny dodatek do śniadań, sałatek, przystawek czy zup.