Bułki

Bułka z pradawnej odmiany pszenicy,
70 g

Bułka z pradawnej odmiany pszenicy

Bułka poranna,
65 g

Bułka poranna

Bułka poznańska,
75 g

Bułka poznańska
Bułka z pradawnej odmiany pszenicy

Bułka z pradawnej odmiany pszenicy, 70 g

Jakość połączona z tradycją i troską o zdrowe odżywianie. To pomysł na nową linię wypieków z pradawnej odmiany pszenicy 2ab. Wypieki 2ab ze względu na zawartość karotenoidów wyróżniają się żółtą barwą i naturalnym, charakterystycznym smakiem. Atuty i cechy szczególne: niski FODMAP, naturalny skład (bez konserwantów), wyjątkowy smak, wytwarzane z mąki z pradawnej pszenicy 2ab, pozytywna opinia Instytutu Matki i Dziecka oraz Instytutu Żywności i Żywienia, certyfikat „Doceń polskie” (tytuł Top Produkt – smak, stosunek jakości do ceny, wygląd). Produkt jest źródłem selenu oraz cynku.

Instytut Matki i Dziecka Instytut Żywności i Żywienia Cynk Selen
zamknij
zamknij
Bułka poranna

Bułka poranna, 65 g

Pieczywo o delikatnym miękiszu i złocistej, chrupiącej skórce. Bułka pszenna z dodatkiem mąki żytniej i płatków ziemniaczanych, które wpływają na wydłużenie okresu świeżości. Wyróżnia się swoim wyglądem – owalna, z szerokim podłużnym nacięciem. Doskonała do kanapek, grzanek oraz jako dodatek do zup i sałatek. 4x BEZ - bez konserwantów, emulgatorów, stabilizatorów, aromatów.

zamknij
zamknij
Bułka poznańska

Bułka poznańska, 75 g

Bułka w stylu rustykalnym, delikatnie oprószona mąką. Pieczywo o jasnym, delikatnym miękiszu i chrupiącej skórce, delikatne w smaku. Doskonała propozycja śniadaniowa. 4x BEZ - bez konserwantów, emulgatorów, stabilizatorów, aromatów.

zamknij
zamknij

Bułka orkiszowa,
80 g

Bułka orkiszowa

Bułka codzienna,
100 g

Bułka codzienna

Bułka grahamka,
70 g

Bułka grahamka
Bułka orkiszowa

Bułka orkiszowa, 80 g

Wyborna bułka pszenna z mąką orkiszową (57%) oraz z miksem ziaren (dyni, siemienia lnianego, słonecznika). Lekko porowaty miękisz idealnie komponuje się z chrupiącą skórką. Produkt z podłużnym nacięciem na powierzchni. Idealny produkt do kanapek.

zamknij
zamknij
Bułka codzienna

Bułka codzienna, 100 g

Ta klasyczna pszenna bułka to idealna baza dla pożywnych kanapek zarówno z wytrawnymi, jak i słodkimi dodatkami. Jej skórka jest chrupiąca, a miękisz aromatyczny i wilgotny, co nadaje bułce cech pieczywa, które znamy z dzieciństwa. Pieczywo pszenne z dodatkiem zakwasów (pszennego i żytniego) co sprawia, że miękisz bułki jest wilgotny i aromatyczny, a produkt jest świeży przez długi czas. Wypiek w piecu o kamiennym podłożu dodatkowo w naturalny sposób przedłuża świeżość pieczywa. Ciasto, z którego powstaje produkt, jest poddawane uprzednio wydłużonemu procesowi dojrzewania, co nadaje mu niepowtarzalny aromat, unikalną strukturę oraz wyjątkową lekkość. Charakterystyczne pęknięcie produktu jest naturalnym wynikiem łączenia dwóch kęsów ciasta, z których powstaje bułka.

zamknij
zamknij
Bułka grahamka

Bułka grahamka, 70 g

Tradycyjna bułka z mąką graham (45%). Podłużny kształt ułatwia przygotowanie pożywnych kanapek o każdej porze dnia.

zamknij
zamknij

Bułka prima,
85 g

Bułka prima

Bułka poranna fitness,
80 g

Bułka poranna fitness

Ciabatta,
80 g

Ciabatta
Bułka prima

Bułka prima, 85 g

Bułka prima to chrupiąca bułka zawierająca w swoim składzie płatki ziemniaczane oraz przecier jabłkowy, które wpływają na świeżość produktu. Jest wypiekana w piecu kamiennym, dlatego ma rustykalny charakter oraz nieregularny kształt.

zamknij
zamknij
Bułka poranna fitness

Bułka poranna fitness, 80 g

Pszenno-żytnia bułka fitness jest produktem smacznym, aromatycznym, z chrupiącą skórką. Zawiera ziarna siemienia lnianego, soi i słonecznika. Receptura i proces technologiczny zostały opracowane tak, aby produkt zachowywał jak najdłużej świeżość i walory smakowe. Bułka poranna fitness jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w jej utrzymaniu. Korzystne działanie wystepuje w przypadku spożycia 1 bułki (1 porcji) dziennie. Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny styl życia są bardzo ważne dla zachowania dobrego samopoczucia i zdrowia.

zamknij
zamknij
Ciabatta

Ciabatta, 80 g

Ciabatta powstaje z luźnego ciasta, co sprawia, że jej miękisz charakteryzuje się dużą porowatością, a skórka jest miękka i elastyczna. Wypiek w piecu o podłożu kamiennym sprawia, że możemy cieszyć się świeżością produktu przez długi czas. Ciabatta to nie tylko idealna baza dla tradycyjnych kanapek, ale również wyśmienity starter, który doskonale komponuje się z oliwą z oliwek, serami i świeżymi ziołami. Tak dobrane dodatki gwarantują początek wspaniałej kulinarnej podróży po śródziemnomorskich smakach.

zamknij
zamknij

Bułka z żółtym serem,
70 g

Bułka z serem żółtym

Bułka vita,
70 g

Bułka vita

Bułka 4 pory roku,
80 g

Bułka 4 pory roku
Bułka z serem żółtym

Bułka z żółtym serem, 70 g

Popularna okrągła bułka pszenna produkowana na bazie tradycyjnego rozczynu. Jest puszysta w środku, posypana żółtym serem – stanowi doskonały sposób na gotową przekąskę.

zamknij
zamknij
Bułka vita

Bułka vita, 70 g

Pszenna bułka posypana ziarnami słonecznika i sezamu. Zawiera siemię lniane, słonecznik, łamane ziarna żyta, pszenicy i soi. Technologia wypieku gwarantuje chrupiącą skórkę, a dzięki dodatkom słodów jęczmiennego i pszennego ma aromatyczny miękisz. Kształt produktu został wybrany przez grupę respondentów, którzy zdecydowali, że taka forma będzie najwygodniejsza do przygotowywania kanapek. Stanowi źródło witaminy D, kwasu foliowego, magnezu i żelaza.

Claimy
zamknij
zamknij
Bułka 4 pory roku

Bułka 4 pory roku, 80 g

Bułka pszenna z dodatkiem mąki żytniej. Walory smakowe zyskuje dzięki oryginalnej recepturze zawierającej suszoną marchew, paprykę i szczypiorek oraz siemię lniane, nasiona słonecznika i pestki dyni.

zamknij
zamknij