Bułka z dodatkiem mąki gryczanej i zakwasu pszennego, co zwiększa wilgotność miękiszu i przedłuża świeżość produktu. Dodatek coraz bardziej docenianej gryki wzbogaca przy tym aromat i nadaje bułce charakterystycznego smaku. Wypiek na kamiennym podłożu dodatkowo podkreśla smak i aromat oraz powoduje chrupkość skórki i delikatność miękiszu.
Doskonałe pieczywo wytwarzane w pełni z mąki żytniej – bez dodatku innych rodzajów mąki. Stanowi wyjątkową kompozycję walorów smakowych w połączeniu z delikatnym miękiszem oraz apetyczną skórką. Interesująca alternatywa dla jasnego pieczywa pszennego. Jest ponadto źródłem białka i błonnika pokarmowego. Wypiekana na kamiennym podłożu na bazie kwasu żytniego wytwarzanego w toku kontrolowanej fermentacji trwającej 48 godzin.
Bułka ziemniaczana z ziarnami, to doskonała baza dla pożywnych kanapek czy dodatek do zup oraz przystawek. Możesz ją połączyć z ulubionymi słodkimi, jak i z wytrawnymi dodatkami.
Zawiera mieszankę ziaren słonecznika, siemienia lnianego, sezamu oraz płatki owsiane, które wpływają na walory smakowe produktu.
Dzięki zawartości płatków ziemniaczanych dłużej zachowuje świeżość, a jego miękisz jest bardziej wilgotny.
Wypiekane są w piecu o kamiennym podłożu. To połączenie tradycyjnej metody przygotowania pieczywa z nowoczesnością, co przekłada się na idealnie wypieczoną oraz chrupiącą skórkę produktu.
Polecamy nasze bułki ziemniaczane jako element rodzinnych śniadań czy przerw podczas codziennej pracy. Przygotujesz z nich pełnowartościowe kanapki, które sprawdzą się jako pożywny posiłek w pracy, w szkole czy w domu.
Dodatek płatków ziemniaczanych przedłuża świeżość produktu na długi czas, a jego miękisz jest delikatny, wilgotny i jednocześnie pulchny.
Idealnie wypieczoną i chrupiącą skórkę uzyskujemy dzięki wypiekowi w piecu o kamiennym podłożu. Takiemu połączeniu tradycji z nowoczesnością zawdzięczamy szczególne walory smakowe oraz przedłużoną świeżość produktu.
- z dodatkiem płatków ziemniaczanych, które wydłużają świeżość;
- z dodatkiem mąki żytniej, która podkreśla unikalny smak produktu;
- posypka z sezamu i siemienia lnianego wpływa na chrupkość skórki oraz na walory smakowe;
Bułka pszenna bogato posypana makiem z charakterystycznymi nacięciami.
Miękka i puszysta w środku, z lekko chrupiącą skórką.
Jej delikatny smak idealnie komponuje się zarówno ze słodkimi, jak i słonymi dodatkami.
Jakość połączona z tradycją i troską o zdrowe odżywianie. To pomysł na nową linię wypieków z pradawnej odmiany pszenicy 2ab. Wypieki 2ab ze względu na zawartość karotenoidów wyróżniają się żółtą barwą i naturalnym, charakterystycznym smakiem. Atuty i cechy szczególne: niski FODMAP, naturalny skład (bez konserwantów), wyjątkowy smak, wytwarzane z mąki z pradawnej pszenicy 2ab, pozytywna opinia Instytutu Matki i Dziecka oraz certyfikat „Doceń polskie” (tytuł Top Produkt – smak, stosunek jakości do ceny, wygląd). Produkt jest źródłem selenu oraz cynku.
Pieczywo o delikatnym miękiszu i złocistej, chrupiącej skórce. Bułka pszenna z dodatkiem mąki żytniej. Wyróżnia się swoim wyglądem – owalna, z szerokim podłużnym nacięciem. Doskonała do kanapek, grzanek oraz jako dodatek do zup i sałatek. 4x BEZ - bez konserwantów, emulgatorów, stabilizatorów, aromatów.
Bułka z charakterystycznym nacięciem na środku, powierzchnia lekko omączona.
Produkt o jasnym delikatnym miękiszu.
Delikatna w smaku, jest doskonałą propozycją śniadaniową.
Wyborna bułka pszenna z mąką orkiszową (57%) oraz z miksem ziaren (dyni, siemienia lnianego, słonecznika). Lekko porowaty miękisz idealnie komponuje się z chrupiącą skórką. Produkt z podłużnym nacięciem na powierzchni. Idealny produkt do kanapek.
Ta klasyczna pszenna bułka to idealna baza dla pożywnych kanapek zarówno z wytrawnymi, jak i słodkimi dodatkami. Jej skórka jest chrupiąca, a miękisz aromatyczny i wilgotny, co nadaje bułce cech pieczywa, które znamy z dzieciństwa. Pieczywo pszenne z dodatkiem zakwasów (pszennego i żytniego) co sprawia, że miękisz bułki jest wilgotny i aromatyczny, a produkt jest świeży przez długi czas. Wypiek w piecu o kamiennym podłożu dodatkowo w naturalny sposób przedłuża świeżość pieczywa. Ciasto, z którego powstaje produkt, jest poddawane uprzednio wydłużonemu procesowi dojrzewania, co nadaje mu niepowtarzalny aromat, unikalną strukturę oraz wyjątkową lekkość. Charakterystyczne pęknięcie produktu jest naturalnym wynikiem łączenia dwóch kęsów ciasta, z których powstaje bułka.
Tradycyjna bułka z mąką graham (45%). Podłużny kształt ułatwia przygotowanie pożywnych kanapek o każdej porze dnia.
Pszenno-żytnia bułka fitness jest produktem smacznym, aromatycznym, z chrupiącą skórką. Zawiera ziarna siemienia lnianego, soi i słonecznika. Receptura i proces technologiczny zostały opracowane tak, aby produkt zachowywał jak najdłużej świeżość i walory smakowe. Bułka poranna fitness jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w jej utrzymaniu. Korzystne działanie występuje w przypadku spożycia 1 bułki (1 porcji) dziennie. Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny styl życia są bardzo ważne dla zachowania dobrego samopoczucia i zdrowia.
Ciabatta powstaje z luźnego ciasta, co sprawia, że jej miękisz charakteryzuje się dużą porowatością, a skórka jest miękka i elastyczna. Wypiek w piecu o podłożu kamiennym sprawia, że możemy cieszyć się świeżością produktu przez długi czas. Ciabatta to nie tylko idealna baza dla tradycyjnych kanapek, ale również wyśmienity starter, który doskonale komponuje się z oliwą z oliwek, serami i świeżymi ziołami. Tak dobrane dodatki gwarantują początek wspaniałej kulinarnej podróży po śródziemnomorskich smakach.
Popularna okrągła bułka pszenna produkowana na bazie tradycyjnego rozczynu. Jest puszysta w środku, posypana żółtym serem – stanowi doskonały sposób na gotową przekąskę.
Klasyczny rogal doskonale nadający się zarówno do przygotowania wytrawnej kanapki z serem, czy szynką, jak i słodkiej z masłem i miodem, czy dżemem. Unikalna receptura powoduje połączenie chrupkości skórki z długotrwałą świeżością.