-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Nasi Goreng
Krewetki wymieszaj z 1 łyżką sosu sojowego i 2 posiekanymi papryczkami chili. W woku rozgrzej olej kokosowy i podsmaż na nim imbir i cebulę. Następnie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Krewetki z warzywami w sosie czosnkowym
Rozgrzej w woku 1 łyżkę oleju kokosowego. Wrzuć pozbawione ogonków krewetki oraz czosnek i smaż kilka minut ciągle mieszając, by nie przypalić...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pad Thai z krewetkami, orzechami i tofu
Makaron ryżowy namocz w zimnej wodzie przez 30 min, a gdy zrobi się biały odcedź i pokrój na mniejsze kawałki. Żółtka porządnie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zupa Tom Kha Kai
Ta popularna w Tajlandii zupa znalazła swoich fanów na całym świecie. To zasługa mleczka kokosowego, które sprawia, że ma wyjątkową, kremową...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ostra zupa z krewetek Tom Yum Goong
Zagotuj 1,5 l wody i wrzuć do niej 1 łodyżkę trawy cytrynowej rozgniecioną nożem oraz obierki imbiru. Gotuj ok. 30 min, a następnie usuń wszystkie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Placuszki z krewetek z sosem chili
Rozmrożone krewetki pokrój na mniejsze kawałki (ogonki usuń) i zmiksuj blenderem z pastą curry i imbirem. Masę krewetkową przełóż do...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sajgonki z kurczakiem i kolendrą
Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na pół i przełóż do miski. Dodaj pastę curry, sos sojowy, sól i pieprz, wymieszaj. Smaż na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z krewetek i owoców
Udana kompozycja popularnych w Azji składników: krewetek, papai, owoców cytrusowych oraz sosu rybnego. Zaskakuje ilością...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Żeberka w czosnkowym sosie chili ze smażonym ryżem
Żeberka ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej sosem i posyp sezamem. Zapiekaj 35 min w temperaturze 200°C. Marchew ugotuj w wodzie z dodatkiem...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka w sosie Teriyaki z sałatką z ogórka i kiełków soi
Nogi kaczki ułóż w naczyniu żaroodpornym, przykryj pokrywką i wstaw na 35 min do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Do niedużego rondelka wlej...