Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pad Thai z krewetkami, orzechami i tofu

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Makaron ryżowy namocz w zimnej wodzie przez 30 min, a gdy zrobi się biały odcedź i pokrój na mniejsze kawałki. 
    2. Żółtka porządnie roztrzep i wylej cienkim strumieniem na rozgrzaną patelnię, tak by powstał wzór przypominający kratkę. Odłóż do dekoracji.
    3. Tofu zrumień z każdej strony na rozgrzanym oleju. 
    4. Resztę oleju kokosowego bardzo mocno rozgrzej na patelni. Wbij jajka i energicznie zamieszaj. Dodaj krewetki i usmażone tofu, a następnie makaron.
    5. Zmniejsz ogień do połowy i smaż mieszając przez 4 min. Dodaj sos Pad Thai, orzechy, dymkę i odsączone kiełki soi. Dopraw sokiem z 1 limonki i cukrem trzcinowym. Każdą porcję podaj z połówką limonki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów