Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Ostra zupa z krewetek Tom Yum Goong

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Zagotuj 1,5 l wody i wrzuć do niej 1 łodyżkę trawy cytrynowej rozgniecioną nożem oraz obierki imbiru. Gotuj ok. 30 min, a  następnie usuń wszystkie przyprawy.
    2. W międzyczasie namocz grzyby Mun w zimnej wodzie przez ok. 30 min, a następnie w tej samej wodzie ugotuj.
    3. Do wywaru dodaj imbir, drugą drobno pokrojoną łodyżkę trawy cytrynowej (pamiętaj, by zdjąć pierwszą warstwę), pastę Tom Yum, sos rybny i cukier trzcinowy. Zamieszaj i gotuj chwilę na małym ogniu. 
    4. Dodaj krewetki, sok z 1 limonki, ugotowane grzyby Mun, papryczkę chili oraz pomidorki. Gotuj ok. 10 min. Podawaj z listkami kolendry i cząstkami limonki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów