Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Placuszki z krewetek 
z sosem chili

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Rozmrożone krewetki pokrój na mniejsze kawałki (ogonki usuń) i zmiksuj blenderem z pastą curry i imbirem.
    2. Masę krewetkową przełóż do miski, dodaj jajko, dopraw do smaku sosem ostrygowym, sosem rybnym, sokiem z połowy limonki i pieprzem. Dodaj groszek konserwowy, połowę papryki chili i dymki, dobrze wymieszaj.
    3. Czubatą łyżką podziel na porcje. Dłońmi uformuj kulki, spłaszcz je na placuszki i oprósz z obu stron mąką. 
    4. Smaż w woku na rozgrzanym oleju kokosowym, po kilka minut z każdej strony, aż będą rumiane. Po usmażeniu odkładaj na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. 
    5. Podawaj z sosem przygotowanym z sosu rybnego, wymieszanego dobrze z cukrem, resztą papryczki chili oraz dymki i sokiem z połowy limonki.​
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów