Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Krewetki z warzywami w sosie czosnkowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Rozgrzej w woku 1 łyżkę oleju kokosowego. Wrzuć pozbawione ogonków krewetki oraz czosnek i smaż kilka minut ciągle mieszając, by nie przypalić czosnku. Odłóż na talerz.
    2. Przekrojone marchewki pokrój pod skosem na kawałki i razem z  brokułem podgotuj w  wodzie z dodatkiem soli i cukru.
    3. W woku rozgrzej resztę oleju kokosowego, dodaj cebulę i imbir pokrojony w drobną kostkę. Smaż kilka minut, aż cebula się przyrumieni, a następnie dodaj krewetki z czosnkiem i ugotowane warzywa. Wymieszaj.
    4. Danie podlej 1,5 szklanki przegotowanej wody i dopraw do smaku sosem ostrygowym, olejem sezamowym, sosem sojowym i cukrem. Żeby zagęścić sos, na koniec, małym strumieniem, cały czas mieszając, wlej skrobię ziemniaczaną rozrobioną w 3 łyżkach wody.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów