Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kaczka w sosie Teriyaki z sałatką z ogórka i kiełków soi

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Nogi kaczki ułóż w naczyniu żaroodpornym, przykryj pokrywką i wstaw na 35 min do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
    2. Do niedużego rondelka wlej sos sojowy, sos ostrygowy i sok z pomarańczy. Dodaj cukier trzcinowy i gotuj na wolnym ogniu ok. 45 min, aż powstanie lekko gęsty sos.
    3. Pokrojony ogórek, imbir i kiełki soi mieszamy w misce. Dodajemy sezam uprażony przez kilka minut na suchej patelni. Kaczkę podajemy z sałatką, całość polewamy sosem.

    Czas przygotowania 60 min , porcja dla 4 osób.

    Odkryj smaki Azji: Kacze nogi w stylu Hoisin

    Odkryj smaki Azji: Kacze nogi w stylu Hoisin
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów