Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    wolno gotowane 10H
    Przepisy

    OSSOBUCO w warzywach z pesto pietruszkowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ossobuco przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę czekamy i dorzucamy plastry marchewki i seler. 
    2. Dodajemy koncentrat pomidorowy i mąkę, chwilę zasmażamy. Dodajemy bulion i wino, czekamy aż całość zgęstnieje. 

    Pesto: 
    Czosnek przeciskamy przez praskę, liście natki i melisy siekamy, wszystko to łączymy ze skórką cytrynową i łyżką oliwy. Ucieramy w moździerzu. Podajemy mięso z warzywnym sosem udekorowane zielonym pesto.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów