Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    wolno gotowane 10H
    Przepisy

    Ossobuco na puree ziemniaczanym z duszoną cebulką, szczypiorem i boczkiem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ossobuco przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Na oleju szklimy drobno posiekaną cebulę, dodajemy pokrojony w kosteczkę boczek, smażymy aż będzie chrupki. 
    2. Ziemniaki ubijamy z masłem i mlekiem na gładkie puree. 
    3. Dodajemy cebulę z boczkiem oraz pokrojony szczypior. Doprawiamy świeżo mielonym pierzem, podajemy obok ciepłych porcji ossobuco.

    4 porcje 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos