Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    wolno gotowane 10H
    Przepisy

    Ossobuco z pieczonymi ziemniakami i gremolatą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ossobuco przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy na ósemki, mieszamy z 3 łyżkami oliwy, kminkiem, solą i pieprzem. 
    2. Rozkładamy na blaszce do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 oC na ok. 20 minut. Natkę drobno siekamy, mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, skórką cytryny i resztą oliwy. 
    3. Tak przygotowanym sosem polewamy upieczone cząstki ziemniaków i ciepłe porcje ossobuco.

    4 porcje 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów