Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    wolno gotowane 10H
    Przepisy

    Ossobuco na duszonej kapuście , z szynką dojrzewającą i koperkiem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ossobuco przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. W dużym rondlu, na oleju szklimy drobno posiekaną cebulę, dodajemy pokrojoną szynkę, podsmażamy z liściem laurowym i zielem angielskim.
    2. Dodajemy poszatkowaną cebulę, wlewamy 1/2 szklanki wody i dusimy pod przykryciem do miękkości.
    3. Doprawiamy do smaku, łączymy z posiekanym koperkiem. Podajemy na ciepło z porcjami ossobuco.

    4 porcje 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos