Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    wolno gotowane 10H
    Przepisy

    Ossobuco z pieczonymi warzywami korzeniowymi

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ossobuco przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
    2. Warzywa obieramy, marchew i pietruszkę kroimy wzdłuż na 4 części, cebulę- na ćwiartki, a seler w paseczki o szerokości ok. 2 cm. Mieszamy z oliwą i miodem, przyprawiamy tymiankiem, solą oraz pieprzem. 
    3. Układamy na blasze i pieczemy ok. 20 minut, do zarumienienia, w temp. 200 oC. Mięso podajemy z ciepłymi warzywami, skropionymi oliwą.

    4 porcje

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów