Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kurczak po katalońsku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Piersi natrzyj solą oraz pieprzem i usmaż je z obydwu stron na oliwie. Mięso zdejmij z patelni. Na pozostałej oliwie przesmaż pokrojoną w dużą kostkę paprykę i cebulę. Następnie dodaj posiekany czosnek oraz liście laurowe i smaż 3-4 min.
    2. Pomidory pokrój na ósemki i dołóż do warzyw. Następnie wlej wywar, wsyp posiekaną bazylię i całość zagotuj. Teraz dodaj ryż, przykryj patelnię pokrywką i duś potrawę ok. 10 min.
    3. Po tym czasie dodaj groszek, oliwki oraz podsmażone wcześniej piersi kurczaka, przykryj i duś dodatkowe 10 min.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos