Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Łosoś z pistacjami na pszennych blinach

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1.  Oliwę (2 łyżki zostaw do łososia) zmiksuj z pistacjami, szczypiorkiem i czosnkiem na jednolitą masę. Dopraw sokiem z połowy cytryny, solą oraz pieprzem, wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.
    2. Z łososia zdejmij skórę, podziel mięso na osiem części, dopraw solą, pieprzem, pozostałym sokiem z cytryny oraz oliwą i wstaw na 15 min do nagrzanego do 170° C  piekarnika. W tym czasie przygotuj bliny.
    3. Wszystkie składniki za wyjątkiem oleju zmiksuj w misce na puszystą masę.
    4. Na rozgrzanym oleju usmaż 4 bliny z obydwu stron na rumiano. Na każdego blina połóż ozdobnie po dwa kawałki łososia i udekoruj całość sosem pistacjowym.

    Bliny:
    125 g mąki
    pół łyżeczki cukru
    pół łyżeczki sody lub proszku do pieczenia
    pół łyżki roztopionego masła
    70 ml mleka
    jajko
    2 łyżki oleju
    sól

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów