Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Łosoś z pistacjami na pszennych blinach

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1.  Oliwę (2 łyżki zostaw do łososia) zmiksuj z pistacjami, szczypiorkiem i czosnkiem na jednolitą masę. Dopraw sokiem z połowy cytryny, solą oraz pieprzem, wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.
  2. Z łososia zdejmij skórę, podziel mięso na osiem części, dopraw solą, pieprzem, pozostałym sokiem z cytryny oraz oliwą i wstaw na 15 min do nagrzanego do 170° C  piekarnika. W tym czasie przygotuj bliny.
  3. Wszystkie składniki za wyjątkiem oleju zmiksuj w misce na puszystą masę.
  4. Na rozgrzanym oleju usmaż 4 bliny z obydwu stron na rumiano. Na każdego blina połóż ozdobnie po dwa kawałki łososia i udekoruj całość sosem pistacjowym.

Bliny:
125 g mąki
pół łyżeczki cukru
pół łyżeczki sody lub proszku do pieczenia
pół łyżki roztopionego masła
70 ml mleka
jajko
2 łyżki oleju
sól

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz