Łosoś z pistacjami na pszennych blinach - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Łosoś z pistacjami na pszennych blinach

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1.  Oliwę (2 łyżki zostaw do łososia) zmiksuj z pistacjami, szczypiorkiem i czosnkiem na jednolitą masę. Dopraw sokiem z połowy cytryny, solą oraz pieprzem, wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.
  2. Z łososia zdejmij skórę, podziel mięso na osiem części, dopraw solą, pieprzem, pozostałym sokiem z cytryny oraz oliwą i wstaw na 15 min do nagrzanego do 170° C  piekarnika. W tym czasie przygotuj bliny.
  3. Wszystkie składniki za wyjątkiem oleju zmiksuj w misce na puszystą masę.
  4. Na rozgrzanym oleju usmaż 4 bliny z obydwu stron na rumiano. Na każdego blina połóż ozdobnie po dwa kawałki łososia i udekoruj całość sosem pistacjowym.

Bliny:
125 g mąki
pół łyżeczki cukru
pół łyżeczki sody lub proszku do pieczenia
pół łyżki roztopionego masła
70 ml mleka
jajko
2 łyżki oleju
sól

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów