Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pstrąg z ziołami w sosie winno-śmietanowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Umyj ryby i osusz je papierowym ręcznikiem. Cebulę i natkę posiekaj, rozmaryn i koperek może zostać w gałązkach.
    2. Grzbiet ryby natnij, w nacięcia włóż plastry cytryny. Ryby dopraw solą i pieprzem, nafaszeruj ziołami i cebulą. Włóż je do żaroodpornego naczynia, a na wierzchu ułóż kawałki masła.
    3. Wlej śmietankę i wino, dołóż kilka gałązek ziół i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 °C, piecz ok. 20 min. W razie konieczności sos przypraw do smaku.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów