Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Pstrąg z ziołami w sosie winno-śmietanowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Umyj ryby i osusz je papierowym ręcznikiem. Cebulę i natkę posiekaj, rozmaryn i koperek może zostać w gałązkach.
  2. Grzbiet ryby natnij, w nacięcia włóż plastry cytryny. Ryby dopraw solą i pieprzem, nafaszeruj ziołami i cebulą. Włóż je do żaroodpornego naczynia, a na wierzchu ułóż kawałki masła.
  3. Wlej śmietankę i wino, dołóż kilka gałązek ziół i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 °C, piecz ok. 20 min. W razie konieczności sos przypraw do smaku.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz