Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Sandacz w Śmietanie

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Filety rozmroź, posól, popieprz i skrop sokiem z cytryny. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Następnie obtocz je w mące i smaż na złoty kolor (ok. 5 minut). W tym czasie przygotuj sos.
    2. Bulion wlej do rondla, dodaj śmietanę, wymieszaj i podgrzej. Dodaj wino, sok z cytryny oraz obficie popieprz i posól do smaku. Przygotuj zasmażkę do zagęszczenia wywaru - podgrzewaj razem mąkę i masło na patelni, ciągle mieszając aż do uzyskania złotego koloru. Następnie podlej zasmażkę odrobiną sosu, zamieszaj i przelej do rondla ciągle mieszając.
    3. Usmażone filety podawaj obficie polane sosem. 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos