Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Stek z rekina z salsą z mango i czosnkowym spaghetti

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Steki z rekina rozmroź, osusz, a następnie oprósz solą, pieprzem i odstaw w chłodne miejsce. Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedź, kiedy będzie al dente.
  2. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Paprykę pokrój na paseczki, a ogórka w półplastry. Mango obierz ze skórki i pokrój na plastry z każdej strony owocu, aż dojdziesz do pestki, której nie da się usunąć. Paprykę połącz z ogórkiem, mango, 50 ml oliwy z oliwek, sokiem z cytryny, listkami bazylii, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  3. Na patelni rozgrzej 50 ml oliwy z oliwek  i przesmaż na niej cebulę z czosnkiem do zeszklenia. Dodaj makaron, smaż 3-4 minuty i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dobrze rozgrzej na patelni grillowej (lub zwykłej) 50 ml oliwy i smaż steki po około 3-4 minuty z każdej strony. Podawaj je z makaronem i salsą.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz