Stek z rekina z salsą z mango i czosnkowym spaghetti - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Stek z rekina z salsą z mango i czosnkowym spaghetti

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Steki z rekina rozmroź, osusz, a następnie oprósz solą, pieprzem i odstaw w chłodne miejsce. Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedź, kiedy będzie al dente.
  2. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Paprykę pokrój na paseczki, a ogórka w półplastry. Mango obierz ze skórki i pokrój na plastry z każdej strony owocu, aż dojdziesz do pestki, której nie da się usunąć. Paprykę połącz z ogórkiem, mango, 50 ml oliwy z oliwek, sokiem z cytryny, listkami bazylii, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  3. Na patelni rozgrzej 50 ml oliwy z oliwek  i przesmaż na niej cebulę z czosnkiem do zeszklenia. Dodaj makaron, smaż 3-4 minuty i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dobrze rozgrzej na patelni grillowej (lub zwykłej) 50 ml oliwy i smaż steki po około 3-4 minuty z każdej strony. Podawaj je z makaronem i salsą.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów