Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Karp świąteczny pieczony

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Karpia oczyść z łusek i umyj. Pokrój rybę na 6 cm paski. Skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Czosnek drobno posiekaj i natrzyj nim kawałki karpia z każdej strony. Pozostaw w lodówce na kilka godzin.
    2. Jajka posól, dopraw pieprzem i roztrzep widelcem. Następnie każdy kawałek oprósz mąką, obtocz w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Na patelni roztop masło i smaż karpia z obu stron na złoty kolor.
    3. Usmażonego karpia przełóż do żaroodpornego naczynia i piecz w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 160°C. 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów