Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Karp świąteczny pieczony

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia oczyść z łusek i umyj. Pokrój rybę na 6 cm paski. Skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Czosnek drobno posiekaj i natrzyj nim kawałki karpia z każdej strony. Pozostaw w lodówce na kilka godzin.
  2. Jajka posól, dopraw pieprzem i roztrzep widelcem. Następnie każdy kawałek oprósz mąką, obtocz w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Na patelni roztop masło i smaż karpia z obu stron na złoty kolor.
  3. Usmażonego karpia przełóż do żaroodpornego naczynia i piecz w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 160°C. 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz