Grillowany pstrąg z ziołami - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Grillowany pstrąg z ziołami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę patroszymy, wyrywamy skrzela, myjemy, solimy i skrapiamy sokiem z cytryny lub winem. Do środka wkładamy masło i zioła.
  2. Rybę zawijamy w folię aluminiową i układamy na rozgrzanym grillu lub na żarze z ogniska.
  3. Pieczemy w zależności od wielkości ryby od 10 do 20 minut, przekładając w połowie pieczenia na drugą stronę.
  4. Rybę serwujemy z gorącymi grzankami, które można posmarować masłem ziołowym, ewentualnie z dodatkiem czosnku.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów