Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Grillowany pstrąg z ziołami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Rybę patroszymy, wyrywamy skrzela, myjemy, solimy i skrapiamy sokiem z cytryny lub winem. Do środka wkładamy masło i zioła.
    2. Rybę zawijamy w folię aluminiową i układamy na rozgrzanym grillu lub na żarze z ogniska.
    3. Pieczemy w zależności od wielkości ryby od 10 do 20 minut, przekładając w połowie pieczenia na drugą stronę.
    4. Rybę serwujemy z gorącymi grzankami, które można posmarować masłem ziołowym, ewentualnie z dodatkiem czosnku.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów