Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Grillowany pstrąg z ziołami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę patroszymy, wyrywamy skrzela, myjemy, solimy i skrapiamy sokiem z cytryny lub winem. Do środka wkładamy masło i zioła.
  2. Rybę zawijamy w folię aluminiową i układamy na rozgrzanym grillu lub na żarze z ogniska.
  3. Pieczemy w zależności od wielkości ryby od 10 do 20 minut, przekładając w połowie pieczenia na drugą stronę.
  4. Rybę serwujemy z gorącymi grzankami, które można posmarować masłem ziołowym, ewentualnie z dodatkiem czosnku.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz