Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Łosoś w sosie śmietanowym z kurkami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Łososia pokrój na 2 kawałki, każdy przypraw solą i pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Na patelnię wlej łyżkę oliwy, ułóż na niej (skórą do dołu) porcje ryby i smaż kilka minut z obu stron.
    2. Na drugiej patelni rozpuść masło, wrzuć umyte kurki i smaż, aż się zrumienią, po czym przełóż do miseczki.
    3. Na patelnię wlej łyżkę oliwy i zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę. Dodaj śmietankę i gotuj kilka minut, po czym zmiksuj blenderem na gładki płyn. Przypraw solą i pieprzem, dodaj grzyby oraz posiekane zioła, wymieszaj i gotuj przez minutę. Ciepłym sosem polej porcje ryby.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    4 głosy