Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Łosoś w sosie śmietanowym z kurkami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Łososia pokrój na 2 kawałki, każdy przypraw solą i pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Na patelnię wlej łyżkę oliwy, ułóż na niej (skórą do dołu) porcje ryby i smaż kilka minut z obu stron.
  2. Na drugiej patelni rozpuść masło, wrzuć umyte kurki i smaż, aż się zrumienią, po czym przełóż do miseczki.
  3. Na patelnię wlej łyżkę oliwy i zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę. Dodaj śmietankę i gotuj kilka minut, po czym zmiksuj blenderem na gładki płyn. Przypraw solą i pieprzem, dodaj grzyby oraz posiekane zioła, wymieszaj i gotuj przez minutę. Ciepłym sosem polej porcje ryby.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 głosy
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz