Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Łosoś pieczony po śródziemnomorsku

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z łososia natrzyj solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Czosnek posiekaj, utrzyj z odrobiną soli. Paprykę pokrój w paski, bakłażana lub cukinię w cienkie półplastry.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż szybko, na dużym ogniu, filety z łososia z obydwu stron na złoty kolor. Ryby ułóż na blaszce do zapiekania, obłóż oliwkami, papryką, czosnkiem, cukinią lub bakłażanem, polej winem wymieszanym z ziołami i całość zapiecz 15-20 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku.

Potrawę podawaj z zieloną sałatą, pomidorami, frytkami i sosem tatarskim.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz