Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Łosoś pieczony po śródziemnomorsku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Filety z łososia natrzyj solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Czosnek posiekaj, utrzyj z odrobiną soli. Paprykę pokrój w paski, bakłażana lub cukinię w cienkie półplastry.
    2. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż szybko, na dużym ogniu, filety z łososia z obydwu stron na złoty kolor. Ryby ułóż na blaszce do zapiekania, obłóż oliwkami, papryką, czosnkiem, cukinią lub bakłażanem, polej winem wymieszanym z ziołami i całość zapiecz 15-20 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku.

    Potrawę podawaj z zieloną sałatą, pomidorami, frytkami i sosem tatarskim.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów