Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Szaszłyki z łososia i ananasa

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Czosnek i cebulę bardzo drobno posiekaj i utrzyj dodatkowo z odrobiną soli. 
    2. Z fileta z łososia zdejmij skórę, a mięso pokrój w kostkę o wielkości około 2 cm.Łososia przypraw solą, pieprzem, papryką, nasmaruj sokiem z cytryny i przygotowaną wcześniej pastą z czosnku i cebuli.
    3. Ananasa, jeżeli używasz świeżego, obierz ze skóry, pokrój w krążki, a następnie w kostkę wielkości łososia. Ananasa z puszki pokrój po prostu w kostkę. 
    4. Na patyczki do szaszłyków nabijaj na zmianę łososia i ananasa. 

    Tak przygotowane szaszłyki usmaż najlepiej na patelni grillowej, po 4 minuty z każdej strony, lub piecz 10 minut w nagrzanym do temperatury 180°C piekarniku. 
    Szaszłyki podawaj posypane natką pietruszki z ulubionymi sałatkami.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów