Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Szaszłyki z łososia i ananasa

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek i cebulę bardzo drobno posiekaj i utrzyj dodatkowo z odrobiną soli. 
  2. Z fileta z łososia zdejmij skórę, a mięso pokrój w kostkę o wielkości około 2 cm.Łososia przypraw solą, pieprzem, papryką, nasmaruj sokiem z cytryny i przygotowaną wcześniej pastą z czosnku i cebuli.
  3. Ananasa, jeżeli używasz świeżego, obierz ze skóry, pokrój w krążki, a następnie w kostkę wielkości łososia. Ananasa z puszki pokrój po prostu w kostkę. 
  4. Na patyczki do szaszłyków nabijaj na zmianę łososia i ananasa. 

Tak przygotowane szaszłyki usmaż najlepiej na patelni grillowej, po 4 minuty z każdej strony, lub piecz 10 minut w nagrzanym do temperatury 180°C piekarniku. 
Szaszłyki podawaj posypane natką pietruszki z ulubionymi sałatkami.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz