Szaszłyki z łososia i ananasa - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Szaszłyki z łososia i ananasa

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek i cebulę bardzo drobno posiekaj i utrzyj dodatkowo z odrobiną soli. 
  2. Z fileta z łososia zdejmij skórę, a mięso pokrój w kostkę o wielkości około 2 cm.Łososia przypraw solą, pieprzem, papryką, nasmaruj sokiem z cytryny i przygotowaną wcześniej pastą z czosnku i cebuli.
  3. Ananasa, jeżeli używasz świeżego, obierz ze skóry, pokrój w krążki, a następnie w kostkę wielkości łososia. Ananasa z puszki pokrój po prostu w kostkę. 
  4. Na patyczki do szaszłyków nabijaj na zmianę łososia i ananasa. 

Tak przygotowane szaszłyki usmaż najlepiej na patelni grillowej, po 4 minuty z każdej strony, lub piecz 10 minut w nagrzanym do temperatury 180°C piekarniku. 
Szaszłyki podawaj posypane natką pietruszki z ulubionymi sałatkami.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów