Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Golonka zapieczona z kapustą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Golonkę gotuj w niedużym garnku. Dodaj do niego cebulę pokrojoną w piórka, 2 liście laurowe, 2 ziarna ziela angielskiego oraz 4 ziarna pieprzu. Golonkę gotuj przez 90 min.
    2. W tym czasie kapustę wypłucz, włóż do drugiego garnka, wlej ok. 200 ml wody i dodaj pozostałe przyprawy. Duś ok. 70 min. często mieszając. Na koniec kapustę dopraw do smaku pieprzem i solą.
    3. Przełóż kapustę do żaroodpornego naczynia posmarowanego smalcem. Z golonki usuń kość, pokrój na cztery części i połóż na kapuście. Następnie piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 15 min.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy