Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Łosoś z grilla

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Rybę solimy, pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny lub białym winem. Zioła siekamy i ucieramy z masłem. Do masła możemy dodać posiekany czosnek lub sól czosnkową. Rybę dobrze jest posmarować olejem – nie będzie przywierać do grilla.
    2. Przyprawioną rybę układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy od 5 do 7 minut z każdej strony. Jeśli dzwonko jest grubsze niż 5 cm, po opieczeniu zawijamy je w folię aluminiową i zostawiamy na grillu (lub w popiele ogniska) na kilka minut, żeby ryba „doszła”.
    3. Serwujemy z ziemniakami pieczonymi, ewentualnie gotowanymi w mundurkach, przekrojonymi i podgrzanymi na grillu. W momencie podawania na rybie i przekrojonych ziemniakach układamy grudki masła smakowego.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów