Krem z łososia z serem i grzankami - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Krem z łososia z serem i grzankami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Do litra wrzącej wody włóż filet z łososia ze skórą i gotuj ok. 10 min. Po tym czasie rybę wyjmij i odstaw do wystudzenia, a wywar zostaw do dalszego przygotowania zupy.
  2. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, brokuł podziel na różyczki, a ser pokrój w paseczki. W rondelku rozgrzej masło, dodaj cebulę z czosnkiem i smaż 2-3 min do zeszklenia. Dodaj różyczki brokuła i smaż kolejne, 3 min ciągle mieszając.
  3. Łososia oddziel od skóry i podziel palcami  na małe kawałki. Połowę łososia razem z brokułami (2 różyczki zostaw do dekoracji), cebulą i czosnkiem wrzuć do wywaru i gotuj 5 min. Dodaj śmietanę, ser i dopraw zupę solą oraz pieprzem. Gdy ser się roztopi, całość zmiksuj  na krem. Pieczywo pokrój w małą kostkę, oprósz tymiankiem i smaż bez tłuszczu na rozgrzanej patelni. Zupę podawaj z pozostałymi płatkami łososia, brokułami i grzankami.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos