Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Krem z łososia z serem i grzankami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Do litra wrzącej wody włóż filet z łososia ze skórą i gotuj ok. 10 min. Po tym czasie rybę wyjmij i odstaw do wystudzenia, a wywar zostaw do dalszego przygotowania zupy.
    2. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, brokuł podziel na różyczki, a ser pokrój w paseczki. W rondelku rozgrzej masło, dodaj cebulę z czosnkiem i smaż 2-3 min do zeszklenia. Dodaj różyczki brokuła i smaż kolejne, 3 min ciągle mieszając.
    3. Łososia oddziel od skóry i podziel palcami  na małe kawałki. Połowę łososia razem z brokułami (2 różyczki zostaw do dekoracji), cebulą i czosnkiem wrzuć do wywaru i gotuj 5 min. Dodaj śmietanę, ser i dopraw zupę solą oraz pieprzem. Gdy ser się roztopi, całość zmiksuj  na krem. Pieczywo pokrój w małą kostkę, oprósz tymiankiem i smaż bez tłuszczu na rozgrzanej patelni. Zupę podawaj z pozostałymi płatkami łososia, brokułami i grzankami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos