Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Krem z łososia z serem i grzankami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Do litra wrzącej wody włóż filet z łososia ze skórą i gotuj ok. 10 min. Po tym czasie rybę wyjmij i odstaw do wystudzenia, a wywar zostaw do dalszego przygotowania zupy.
  2. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, brokuł podziel na różyczki, a ser pokrój w paseczki. W rondelku rozgrzej masło, dodaj cebulę z czosnkiem i smaż 2-3 min do zeszklenia. Dodaj różyczki brokuła i smaż kolejne, 3 min ciągle mieszając.
  3. Łososia oddziel od skóry i podziel palcami  na małe kawałki. Połowę łososia razem z brokułami (2 różyczki zostaw do dekoracji), cebulą i czosnkiem wrzuć do wywaru i gotuj 5 min. Dodaj śmietanę, ser i dopraw zupę solą oraz pieprzem. Gdy ser się roztopi, całość zmiksuj  na krem. Pieczywo pokrój w małą kostkę, oprósz tymiankiem i smaż bez tłuszczu na rozgrzanej patelni. Zupę podawaj z pozostałymi płatkami łososia, brokułami i grzankami.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz