Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Tilapia pieczona z sokiem jabłkowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Tilapie natrzyj od zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem. Posiekaną natkę pietruszki wymieszaj z miękkim masłem. Jabłko podziel na ósemki i usuń gniazda nasienne. Jedną cytrynę pokrój w plastry, a drugą na ćwiartki.
    2. Tilapie natnij głęboko nożem z jednej strony w 3 lub 4 miejscach, a w każde nacięcie włóż plaster cytryny w taki sposób, by połowa schowała się pod skórą, a połowa wystawała. Do środka każdej tilapii włóż porcję masła i po 2 kawałki jabłka.
    3. Ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej sokiem jabłkowym i piecz 15-20 min w nagrzanym do 180°C piekarniku. Potrawę podawaj z zapiekanymi ziemniakami, ćwiartką cytryny i warzywami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów