Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Warzywa różne z mięsem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Warzywa myjemy: pomidorom i paprykom ścinamy "czapeczki", cebule obieramy i również ścinamy im górę. Wszystkie warzywa wydrążamy, a ich miąższ siekamy, a następnie podsmażamy na oleju.
    2. W trakcie smażenia dokładamy mięso oraz posiekany, roztarty z solą czosnek. Do przesmażonego farszu wbijamy jaja i doprawiamy go solą, pieprzem oraz przyprawą do grilla i szaszłyków. Mieszamy farsz, a na końcu dodajemy żółty ser.
    3. Warzywa napełniamy farszem i posypujemy tartą bułką, skrapiamy olejem i układamy na grillu lub na tacce aluminiowej. Pieczemy 30-35 minut. Warzywa można podać polane ketchupem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów