Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kurczak w cieście francuskim z dipami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Przygotuj dipy: Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki, dopraw do smaku i schłodź w lodówce.
    • Składniki dipów:  po 200 ml jogurtu naturalnego , sól, pieprz – jako baza
    • Dip pomidorowy: 2 pomidory, łyżeczka koncentratu pomidorowego
    • Dip koperkowy: pęczek koperku
    • Dip czosnkowy: 4 ząbki czosnku, pół dojrzałego awokado
    1. Pierś kurczaka pokrój w plastry, dopraw solą oraz pieprzem i odstaw na 15 min w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę i czosnek. Następnie dodaj kurczaka z papryką i smaż 8-10 min. Posyp całość natką pietruszki i odstaw do wystudzenia.
    2. Rozwiń ciasto francuskie i wykrajaj koła o średnicy ok. 15 cm. Na każde nałóż porcję farszu, a następnie uformuj rodzaj paczuszki. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem i piecz, 15-20 min w nagrzanym do 200°C piekarniku. Potrawę podawaj z dipami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów