Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Gęś faszerowana po polsku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Gęś natrzyj z zewnątrz i od wewnątrz solą, pieprzem oraz majerankiem i odstaw na 2 godz. w chłodne miejsce. Ugotuj kaszę na lekko twardo ok. 10-15 min i odstaw do wystygnięcia.
    2. Na patelni rozgrzej olej i przesmaż boczek. Dodaj kapustę i smaż 5 min. Wlej połowę bulionu i duś 10 min, _aż kapusta zmięknie. Zawartość patelni wymieszaj z kaszą, dodaj pietruszkę i dopraw solą oraz pieprzem. 
    3. Masą napełnij gęś i zepnij ją wykałaczkami. wstaw ją do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz 1 godz. (na każdy kilogram wagi). Co 10 min polewaj ją pozostałym bulionem, a następnie sosem wytwarzającym się w trakcie pieczenia.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy