Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Gulasz z pstrąga z pieczarkami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Pstrągi wyfiletuj ostrym nożem na 4 płaty. Pieczarki pokrój na paseczki. Cebulę i czosnek posiekaj. Filety pokrój w kostkę lub paski, oprósz połową przypraw: tymiankiem, majerankiem, papryką, solą, pieprzem oraz mąką.
  2. Na patelni rozgrzej połowę oliwy i smaż rybę na złoty kolor ze wszystkich stron, po czym ją wyjmij i odstaw. Na patelnię wlej pozostałą oliwę i zeszklij cebulę z czosnkiem. Dodaj pieczarki i przypraw całość solą oraz pieprzem.
  3. Gdy pieczarki puszczą sok dodaj rybę, wymieszaj i duś całość na małym ogniu pod przykryciem ok.30 min. Jeśli grzyby zaczną przywierać to podlewaj potrawę odrobiną wody i mieszaj. Na 10 min przed końcem duszenia dodaj koncentrat pomidorowy, wino, skórkę otartą z cytryny, masło oraz resztę przypraw.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz