Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Gulasz z pstrąga z pieczarkami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Pstrągi wyfiletuj ostrym nożem na 4 płaty. Pieczarki pokrój na paseczki. Cebulę i czosnek posiekaj. Filety pokrój w kostkę lub paski, oprósz połową przypraw: tymiankiem, majerankiem, papryką, solą, pieprzem oraz mąką.
  2. Na patelni rozgrzej połowę oliwy i smaż rybę na złoty kolor ze wszystkich stron, po czym ją wyjmij i odstaw. Na patelnię wlej pozostałą oliwę i zeszklij cebulę z czosnkiem. Dodaj pieczarki i przypraw całość solą oraz pieprzem.
  3. Gdy pieczarki puszczą sok dodaj rybę, wymieszaj i duś całość na małym ogniu pod przykryciem ok.30 min. Jeśli grzyby zaczną przywierać to podlewaj potrawę odrobiną wody i mieszaj. Na 10 min przed końcem duszenia dodaj koncentrat pomidorowy, wino, skórkę otartą z cytryny, masło oraz resztę przypraw.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz