Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Pstrągi wyfiletuj ostrym nożem na 4 płaty. Pieczarki pokrój na paseczki. Cebulę i czosnek posiekaj. Filety pokrój w kostkę lub paski, oprósz połową przypraw: tymiankiem, majerankiem, papryką, solą, pieprzem oraz mąką.
- Na patelni rozgrzej połowę oliwy i smaż rybę na złoty kolor ze wszystkich stron, po czym ją wyjmij i odstaw. Na patelnię wlej pozostałą oliwę i zeszklij cebulę z czosnkiem. Dodaj pieczarki i przypraw całość solą oraz pieprzem.
- Gdy pieczarki puszczą sok dodaj rybę, wymieszaj i duś całość na małym ogniu pod przykryciem ok.30 min. Jeśli grzyby zaczną przywierać to podlewaj potrawę odrobiną wody i mieszaj. Na 10 min przed końcem duszenia dodaj koncentrat pomidorowy, wino, skórkę otartą z cytryny, masło oraz resztę przypraw.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5