Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Gulasz z pstrąga z pieczarkami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Pstrągi wyfiletuj ostrym nożem na 4 płaty. Pieczarki pokrój na paseczki. Cebulę i czosnek posiekaj. Filety pokrój w kostkę lub paski, oprósz połową przypraw: tymiankiem, majerankiem, papryką, solą, pieprzem oraz mąką.
    2. Na patelni rozgrzej połowę oliwy i smaż rybę na złoty kolor ze wszystkich stron, po czym ją wyjmij i odstaw. Na patelnię wlej pozostałą oliwę i zeszklij cebulę z czosnkiem. Dodaj pieczarki i przypraw całość solą oraz pieprzem.
    3. Gdy pieczarki puszczą sok dodaj rybę, wymieszaj i duś całość na małym ogniu pod przykryciem ok.30 min. Jeśli grzyby zaczną przywierać to podlewaj potrawę odrobiną wody i mieszaj. Na 10 min przed końcem duszenia dodaj koncentrat pomidorowy, wino, skórkę otartą z cytryny, masło oraz resztę przypraw.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów