Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Łosoś z sosem porowo-winnym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Filet z łososia przypraw solą, pieprzem i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. 
    2. Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli.Pora pokrój w cienkie krążki. W rondelku rozgrzej masło i przesmaż na nim pora z czosnkiem około 5 minut do zeszklenia.Dodaj wino i podgrzewaj, aż wygotuje się połowa płynu. Dodaj śmietanę i duś całość około 10 minut.
    3. Tak przygotowany sos porowy dopraw do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i usmaż na niej łososia z obydwu stron, aż do zarumienienia.

    Łososia podawaj z dodatkiem sosu porowego, z ćwiartką cytryny, połówkami pomidorków koktajlowych i posypanego posiekaną natką pietruszki.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy