Bruschetta z krewetkami - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Bruschetta z krewetkami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Krewetki rozmroź i usuń ogony. Czosnek i pietruszkę posiekaj, czosnek utrzyj dodatkowo z odrobiną soli. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć czosnek, kiedy się zeszkli dodaj krewetki i smaż całość do lekkiego zrumienienia, około 3-4 min. Fasolę odcedź z zalewy, połowę rozgnieć widelcem, a następnie całość dodaj do krewetek i smaż razem ok. 1 min. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką lub chili i natką pietruszki.
  2. Pieczywo posmaruj pozostałą oliwą i zapiecz w opiekaczu lub piekarniku na rumiano. Na grzanki nałóż farsz krewetkowo - fasolowy, posyp całość natką pietruszki i skrop sokiem z cytryny.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos