Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Krewetki rozmroź i usuń ogony. Czosnek i pietruszkę posiekaj, czosnek utrzyj dodatkowo z odrobiną soli. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć czosnek, kiedy się zeszkli dodaj krewetki i smaż całość do lekkiego zrumienienia, około 3-4 min. Fasolę odcedź z zalewy, połowę rozgnieć widelcem, a następnie całość dodaj do krewetek i smaż razem ok. 1 min. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką lub chili i natką pietruszki.
- Pieczywo posmaruj pozostałą oliwą i zapiecz w opiekaczu lub piekarniku na rumiano. Na grzanki nałóż farsz krewetkowo - fasolowy, posyp całość natką pietruszki i skrop sokiem z cytryny.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5