Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Bruschetta z krewetkami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Krewetki rozmroź i usuń ogony. Czosnek i pietruszkę posiekaj, czosnek utrzyj dodatkowo z odrobiną soli. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć czosnek, kiedy się zeszkli dodaj krewetki i smaż całość do lekkiego zrumienienia, około 3-4 min. Fasolę odcedź z zalewy, połowę rozgnieć widelcem, a następnie całość dodaj do krewetek i smaż razem ok. 1 min. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką lub chili i natką pietruszki.
  2. Pieczywo posmaruj pozostałą oliwą i zapiecz w opiekaczu lub piekarniku na rumiano. Na grzanki nałóż farsz krewetkowo - fasolowy, posyp całość natką pietruszki i skrop sokiem z cytryny.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz