Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Łosoś gotowany

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Łososia pokrój w poprzek na paski o szerokości 3 cm. Marchewkę i pietruszkę na 1 cm plasterki, a koperek drobno posiekaj.
    2. Każdy kawałek ryby posól, popieprz i skrop sokiem z cytryny, a warzywa posól do smaku. Masło wymieszaj z koperkiem i otartą skórką z cytryny, po czym posmaruj nim z wierzchu łososia.
    3. Następnie umieść kawałki ryby i warzywa na przystawce do gotowania na parze, w taki sposób aby do siebie nie przylegały. Wstaw wszystko do garnka z niewielką ilością gotującej się wody i gotuj na parze pod przykryciem przez ok. 20 minut
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów