Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Okoń morski w pomidorach i oliwkach

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Natkę pietruszki i czosnek posiekaj, czosnek utrzyj dodatkowo z solą i łodyżkami z siekania pietruszki. Rybę oskrob z łusek, umyj, natrzyj solą i pieprzem, a do środka włóż czosnek z łodyżkami.
    2. Ryby ułóż na blaszce, polej połową oliwy i zapiecz 20-25 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku.
    3. Cebulę posiekaj i zeszklij na pozostałej oliwie, dodaj tymianek, oregano, liść laurowy, a następnie oliwki i smaż dalej około 5 minut. Po tym czasie dodaj pokrojone w kostkę pomidory, a po kolejnych 5 minutach dopraw całość cukrem, pieprzem i solą, przed podaniem posyp całość natką pietruszki.

    Rybę serwuj z dodatkiem przygotowanej salsy oraz z sałatami. 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów