Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Grillowany filet z miruny na sałatce z pieczonej papryki

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Filety rozmroź, osusz papierowym ręcznikiem.  Paprykę wstaw do nagrzanego do 250oC piekarnika i piecz ok. 20 min, aż skórka będzie czarna. Zamknij szczelnie w foliowym woreczku. Gdy ostygnie, obierz ze skórki.
  2. Filety z miruny nasmaruj oliwą, przypraw solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Usmaż na patelni grillowej.
  3. Z 3 łyżek oliwy, soku z cytryny oraz czosnku przygotuj dressing. Paprykę pokrój w wąskie paseczki, połącz z sosem i pietruszką. Na porcję sałatki wyłóż gorący filet z ryby.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz