Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Grillowany filet z miruny na sałatce z pieczonej papryki

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Filety rozmroź, osusz papierowym ręcznikiem.  Paprykę wstaw do nagrzanego do 250oC piekarnika i piecz ok. 20 min, aż skórka będzie czarna. Zamknij szczelnie w foliowym woreczku. Gdy ostygnie, obierz ze skórki.
    2. Filety z miruny nasmaruj oliwą, przypraw solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Usmaż na patelni grillowej.
    3. Z 3 łyżek oliwy, soku z cytryny oraz czosnku przygotuj dressing. Paprykę pokrój w wąskie paseczki, połącz z sosem i pietruszką. Na porcję sałatki wyłóż gorący filet z ryby.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów